December 2016 – Actie Pepernoot

the Netherlands
The donation of December 2016 goes to:

Actie PepernootActie Pepernoot

1 in 8 children in the Netherlands grow up in poverty. Children whose hearts no longer beat more expectantly when December 5th (Sinterklaas) approaches. They’ve given up on hope for presents because money for more than the bare necessities isn’t available in their households. Fortunately, there’s still Sinterklaas to send your wishlist to. Right…?

There are still too many children in the Netherlands who don’t get any presents from Sinterklaas, and who won’t experience the magic of ‘Pakjesavond‘. Not because they are naughty, but simply because there is no money. Precisely for these children, the Nationaal Fonds Kinderhulp organises Actie Pepernoot. Thanks to a contribution from the Vriendenloterij, more than 50,000 of these children will receive a gift on December 5th. A great gesture! But this year, they want to give as many as 60,000 children a magical ‘Pakjesavond’. Support Kinderhulp and share the magic of ‘Pakjesavond’!

[in Dutch:]
1 op de 8 kinderen in ons land groeit op in armoede. Kinderen wiens hartje allang niet meer verwachtingsvol klopt als 5 december nadert. De hoop op cadeautjes hebben ze opgegeven, want geld voor leuke dingen is er thuis niet. Gelukkig is er dan altijd nog Sinterklaas om je verlanglijstje naar te sturen. Toch?
Er zijn nog altijd teveel kinderen in Nederland die geen cadeautje van de Sint krijgen en de magie van Pakjesavond niet zullen beleven. Niet omdat ze stout zijn, maar omdat er simpelweg geen geld voor is. Juist voor deze kinderen organiseert Nationaal Fonds Kinderhulp Actie Pepernoot. Dankzij een bijdrage uit de VriendenLoterij ontvangen ruim 50.000 van deze kinderen op 5 december een cadeautje. Een geweldig gebaar! Maar dit jaar willen we maar liefst 60.000 kinderen een magische Pakjesavond bezorgen. Steun Kinderhulp en deel de magie van Pakjesavond!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.